Vem ska producera maten? Vem ska laga mat? Vem ska utbilda? Hur ska vi facilitera nya livsmedelsinnovationer? Hur skapar vi ett robust och resilient livsmedelssystem? Vad ska vi äta i morgon, i framtiden?
Dalarnas kompetenscenter för livsmedelskedjan, DKL, ansvarar för den strategiska kompetensförsörjningen i Dalarna, från jord till jord.
Vi är katalysatorn för nya utbildningar, såsom yrkeshögskola och yrkesvux.
Vi faciliterar bransch- och företagsspecifika kompetensinsatser, för att säkerställa kompetensmatching idag och för framtiden.
Vi arbetar tillsammans med våra företag och branscher för ett hållbart och lönsamt livsmedelssystem.
Vi tillhandhåller en unik forskningsarena på FRODA gård.
Vi driver akademisk forskning till vår region och till våra frågor.
Vi är regionalt placerade och nationellt relevanta.
Vi är den röda kompetenstråden från jord till jord i Dalarna.
Projektet finansieras av Region Dalarna.
Dalarnas kompetenscenter för livsmedelskedjan drivs av Rättviks kommun. Projektet löper under tre år med start i oktober 2022.
Projektledare är Michael Rocking som tidigare varit rektor vid Stiernhööksgymnasiet i Rättvik och Scandinavian College of Travel & Tourism i Orsa.
Michael Rocking
michael.rocking@rattvik.se
0248-704 66
Besöksadress Masvägen 15, 795 31 Rättvik
c/o RÄTTVIKS KOMMUN
795 80 Rättvik
Dalarnas län
Webbproduktion